Блог

КАКВО ДА ПРАВЯ АКО КОЛАТА МИ СЕ ПОВРЕДИ

КАКВО ДА ПРАВЯ АКО КОЛАТА МИ СЕ ПОВРЕДИ
☑Преди всичко трябва да запазите спокойствие и да се опитате да установите какво точно не е наред. Тук има няколко варианта:
☑Ако колата може да се движи на собствен ход, трябва да я преместите:
- извън платното за движение, ако пътят, на който сте закъсали е извън населено място;
- на място, където е разрешено паркирането, или извън платното за движение, ако ли пък повредата в автомобила е възникнала по път в населено място.
☑Ако колата не може да се движи и не можете да я преместите, ще е необходимо да вземете мерки за осигуряване безопасността на движението като:
- обозначите автомобила с предупредителен светлоотразителен триъгълник или по друг начин, например с червено светещо тяло през нощта или с включени аварийни светлини, така че да се вижда от приближаващите по пътя коли.
????Важно! Не бива да забравяте, че предупредителният светлоотразителен триъгълник се поставя на разстояние не по-малко от 30 метра от повредената кола в пътната лента, заета от нея, и срещу посоката на движение на заобикалящите превозни средства. ☑Ако се движите по магистрала, предупредителният светлоотразителен триъгълник трябва да е на разстояние не по-малко от 100 метра.
☑Не бива да забравяте, че докато “работите” по автомобила на пътното платно трябва да сте облечени със светлоотразителна жилетка.
.
????ВАЖНО - Ако ви е необходима пътна помощ в перник, потърсете ни на телефон: ☎ 0899 240 240
Вижте и възможностите които предлагаме за БЕЗПЛАТНО ползване на услугата.