Блог

Мъжете или жените шофират по-безопасно?

Мъжете или жените шофират по-безопасно?

ПО-НИСКИ ЗАСТРАХОВКИ ЗА ЖЕНИТЕ

В САЩ някои от нещата, които застрахователни компании изчисляват, когато определят процента и параметрите на формулираните рискове, са марката, моделът и годината на производство на автомобила, възрастта на клиента и кредитната му история. Защо жените плащат по-малко за автомобилна застраховка от мъжете? Според DMV статистическите данни показват, че жените по-рядко:

- участват в автомобилни катастрофи;
- нарушат правилата за движение по пътищата;
- купуват коли, които са по-скъпи за застраховане;
- шофират на по-дълги разстояния.

Поради тези причини те получават по-евтина застраховка от тази, която получават мъжете шофьори.

От 2011 г. в Европейския съюз е в сила директива, която забранява половата дискриминация при определяне на застрахователните цени.

БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ЗАЩИТЕНИ

Истината е, че безопасността на нито един шофьор не е гарантирана, независимо от пола му или колко внимателно шофира. Пътят крие своите рискове и няма как да сме подготвени за всички опасни ситуации, които може да възникнат. Ето защо "Колхида ЗБ" и "БрокерЛинк" ЕООД предлагат на своите клиенти възможността да получат безплатна косултиция при сключване на автомобилна застраховка както и безплатни услуги при инцидент на пътя.

Независимо дали сте жена или мъж, когато сте зад волана бъдете готови да реагирате бързо и адекватно във всеки момент. Защото това, че сте добър шофьор е нещо, което постоянно трябва да доказвате на себе си, а не на някой друг.